Aili LundMarK

Jag och min röda jättekatt Caspar bor i ett lummigt område i Uppsala. Caspar livnär sig på andra varelser, men själv är jag vegetarian sedan 2012.

Mina manus tillkommer i vardagsrummet här hemma, medan Caspar hjälper till genom att springa över tangentbordet och knycka pennor.

Kattmat och andra förnödenheter finansierar jag genom att frilansa som översättare, redaktör och korrekturläsare. Knåpar även på en doktorsavhandling i svenska språket, med fokus på språk och stil i barnlitteratur.

Läs mer om mig och mitt företag Ordateljén.

Jag bryr mig om hur djuren har det och har därför valt att stödja två organisationer som bedriver ett imponerande arbete för att hjälpa djur som befinner sig i svåra omständigheter.

AnimalsAsia räddar björnar från den grymma gallindustrin i Kina och Vietnam och gör samtidigt viktiga insatser för katter och hundar samt djur på zoo i olika delar av Asien.

Wild Futures tar hand om apor som på grund av människans habegär blivit undernärda och traumatiserade; efter år i fångenskap kan de inte klara sig i det vilda, men på The Monkey Sanctuary i England får de en fristad bland artfränder.

Om Aili

Pin It on Pinterest

Share This