Inte bara amen och halleluja

Inte bara amen och halleluja

Roman, Hoi Förlag. Tryckt bok, e-bok och ljudbok

Text: Aili Lundmark | Uppläsare: Camilla Falk

Josefin är övertygad om att det är Guds plan att hon ska hjälpa den karismatiske pastor Torsten i hans arbete med Påskkyrkan. Och att de ska gifta sig. Men Torsten har egna planer, och en djävulsk charm. Josefin gör allt större uppoffringar för att förverkliga hans visioner. Till slut börjar hon ana att Torsten inte är så helig som han verkar. En underfundig feelgood om en ung kvinnas uppvaknande.

Omslagsbild för boken Inte bara amen och halleluja, skriven av Aili Lundmark. Omslaget visar en blå himmel omgiven av gröna blad som ramar in bokens titel. En kvinnan ses bakifrån sittandes vid ån med 2 män vid sin sida

Maktberusning i den kyrkliga sfären

En av mina absoluta favoritböcker är Den farliga maktmänniskan av Edin Lövås, norsk numera framliden pastor, retreatledare och själavårdare. Efter att ha gjort egna iakttagelser av maktberusade ledare i kyrkliga sammanhang har jag gång på gång haft anledning att återvända till denna bok. Till slut kände jag att jag måste skriva en roman om fenomenet psykopater i församlingsmiljöer. Skrivandet påbörjades hösten 2013. Längs vägen har jag fått värdefull feedback från bland andra författarcoachen Ann Ljungberg. Senare i skrivprocessen har jag haft ett gott stöd i författaren, journalisten och översättaren Ulrika Jannert Kallenberg, som fungerat som min redaktör. Boken släpptes i april 2021, och det finns vissa planer på en uppföljare.

Hoi Förlag har skickat recensionsexemplar till tidningen Dagen och en rad bokbloggare. Anders Göranzon har köpt boken direkt av mig. Jag har fått tillstånd av recensenterna att citera dem.

{

Aili skriver lättbegripligt och medryckande … Inte bara amen och halleluja är en bok som jag varmt rekommenderar för läsning.

ANDERS GÖRANZON
29 APRIL 2021

MORUTI, BLOGSPOT

{
Författaren Aili Lundmark … vill väcka tankar om ledarideal och vårt ansvar att tänka själva. Skavet i mig är ett bevis på att hon lyckas.

ALICIA WENNSTIG
23 maj 2021

TIDNINGEN DAGEN

{

Mycket tillspetsat och humoristiskt, dråpligheter och en underhållande feelgood.

MARITHA FRÖLID
4 SEPTEMBER 2021

FROLIDS_BOKHYLLA, INSTAGRAM

{

Boken är … skriven med glimten i ögat och jag skrattar till vid flera tillfällen. Överdriven, javisst, och det är det som gör att den känns lättsam och trevlig. Personer och miljöer är så väl beskrivna att jag lätt ser dem framför mig.

charlotte angelhoff
26 maj 2021

bokochtanke, Instagram

{
Tog två kapitel innan jag blev fast i den här varma och lite småroliga romanen. En väldigt välskriven och detaljerad bok, där det var lätt att föreställa sig. Kommer definitivt att följa denna författare och läsa mer av henne!
4 av 5 ????

AGNETHA BJUGGMARK
25 APRIL 2021

agnetHas_boktips, instagram

{

Författaren skriver på ett lättläst och medryckande sätt, jag har svårt att lägga ifrån mig boken. Intressanta karaktärer, trevligt språk och en historia med driv som fängslar!

ANNA REFORS
4 maj 2021

annas_bokhylla, Instagram

{

En kul och annorlunda bok värd att läsa!

LOTTA SANDGREN
3 maj 2021

lotta_boktok, Instagram

{

Boken är lättläst och välskriven. Korta kapitel som gör att man läser ”bara ett kapitel till”.

Anette Flenstedt
4 maj 2021

anettes_lilla_bibliotek, Instagram

{

… välskriven och väldigt underhållande …

LISA-MARIE Andersson
25 april 2021

bokdaling, instagram

{

Jag kan varmt rekommendera den här boken till alla som gillar feelgood med det där lilla extra.

EVA-LISA DEZMIN
11 maj 2021

Signerat Dezmin, WordPress

{

Med härlig humor och enkla ord lyckas författaren gripa tag och väcka något inombords.

madde
29 juni 2021

MADDYS_BOKSIDA, Instagram

{

Detta är en lite annorlunda feelgood, men jag gillar den. Den är mysig och underhållande. … Jag hade svårt att lägga den ifrån mig.

stina pallbo
19 juni 2021

stinas_boksida, Instagram

Köp boken

Pin It on Pinterest

Share This