Inte bara amen och halleluja

Inte bara amen och halleluja

Roman, Hoi Förlag. Tryckt bok, e-bok och ljudbok

Text: Aili Lundmark | Uppläsare: Camilla Falk

Josefin är övertygad om att det är Guds plan att hon ska hjälpa den karismatiske pastor Torsten i hans arbete med Påskkyrkan. Och att de ska gifta sig. Men Torsten har egna planer, och en djävulsk charm. Josefin gör allt större uppoffringar för att förverkliga hans visioner. Till slut börjar hon ana att Torsten inte är så helig som han verkar. En underfundig feelgood om en ung kvinnas uppvaknande.

Omslagsbild för boken Inte bara amen och halleluja, skriven av Aili Lundmark. Omslaget visar en blå himmel omgiven av gröna blad som ramar in bokens titel. En kvinnan ses bakifrån sittandes vid ån med 2 män vid sin sida

Maktberusning i den kyrkliga sfären

En av mina absoluta favoritböcker är Den farliga maktmänniskan av Edin Lövås, norsk numera framliden pastor, retreatledare och själavårdare. Efter att ha gjort egna iakttagelser av maktberusade ledare i kyrkliga sammanhang har jag gång på gång haft anledning att återvända till denna bok. Till slut kände jag att jag måste skriva en roman om fenomenet psykopater i församlingsmiljöer. Skrivandet påbörjades hösten 2013. Längs vägen har jag fått värdefull feedback från bland andra författarcoachen Ann Ljungberg. Senare i skrivprocessen har jag haft ett gott stöd i författaren, journalisten och översättaren Ulrika Jannert Kallenberg, som fungerat som min redaktör. Boken släpptes i april 2021, och det finns vissa planer på en uppföljare.

Köp boken

Pin It on Pinterest

Share This