Christin Salander på Lumenos Förlag, Forshaga

1. Varför ger du ut boken om prins Mårten?

Jag tyckte att den käre prinsen var en så charmig filur att det inte gick att motstå honom. Det är också ett härligt koncept med historiens vingslag som bakgrund, samtidigt med en stor dos fantasi och humor, för att inte tala om att det var ett välskrivet och väl genomtänkt manus som det verkligen är roligt att ge ut.

2. Hur ska en bra barnbok vara?

En bra barnbok ska ha fantasi, möta barnet på barnets nivå samtidigt som den inte klappar på huvudet utan utmanar tankar och sinnen. Den ska locka till läsning och låta läsaren själv få skapa sig bilder av berättelsen. Sen är det i en bilderbok också superviktigt att samspelet mellan bild och text är väl genomtänkt och fungerar bra.

3. Vad brukar Lumenos ge ut för böcker?

Lumenos ger mestadels ut barnböcker – både bilderböcker och kapitelböcker – men även en del biografier, och romaner kommer det flera av.

4. Vad är det bästa med att vara förläggare?

Det bästa är att få jobba med det bästa jag vet – böcker! Det är så spännande att se en bok födas fram från ett manus till en hel, färdig bok som kan sättas i händerna på en läsare. Sen älskar jag också arbetet med författarna på förlaget. Jag är själv författare och vet hur viktig boken är, som man slitit och gett sitt hjärta och sin själ för, och då är det fantastiskt när arbetet ger frukt och en fantastisk bok blir resultatet. Att få vara med på den resan är ett sant privilegium.

BESTÄLL Prins Mårten fyller år här!

Pin It on Pinterest

Share This