Anette Bengtsson på DotsAndSwirls, Simrishamn

1. Vad tänkte du när du fick frågan om att illustrera boken om Mårten?

Jag tyckte att det lät som ett väldigt roligt projekt! Sen när jag hade läst manuset blev jag väldigt sugen på att göra bilderna till boken, och som tur var fick jag göra det!

2. Hur fick du idéerna till alla fina kläder?

Jag tittade på referensbilder på riktiga kläder som bars under tidsperioden, samt inspirationsbilder som Aili skickade till mig. Sen mixade och blandade jag ihop lite så att kläderna passade karaktärerna och deras personligheter och hur Aili föreställt sig att de skulle se ut.

3. Hur gör man för att det ska bli ett bra samarbete mellan illustratör, författare och förlag?

Var positiv och öppen för idéer! Det är mycket lättare och roligare att samarbeta om man har en öppen dialog med varandra.

4. Vad gör du till vardags i din firma DotsAndSwirls?

Det är lite olika. Antingen jobbar jag på något spännande illustrationsuppdrag eller så gör jag egna serier, designer och bilder som jag trycker upp som bland annat fanzin, målarböcker, nyckelringar och pins. Just nu är jag också en av redaktörerna till en serieantologi, Golden Garden, där alla serier är inspirerade av japansk 70- och 80- talsmanga.

BESTÄLL Prins Mårten fyller år här!

Pin It on Pinterest

Share This